София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Възраждане алармира за възможни изборни измами в Турция

От политическата формация ще сезират всички възможни институции

пропускане
1 годинаИзбори 9

Възражадане алармира за възможни изборни измами зад граница и основно в Турция. Това става ясно от нарочна пресконференция на партията в БТА. 

Адвокат Петров от политическата формация изнесоха информация, че от 48 IP адреса са регистрирани 11 771 заявления за гласуване. Всички те са били изписани с главни букви и с едни и същ контакт. Регистрацията е извършена от София в района на центъра, уточни Костадин Костадинов.

Възраждане ще сезира ЦИК, прокуратурата и европейски институции за проблема. Ще настоява и пред Централната избирателна комисия да не могат в бъдеще да подават заявления от България.

Ако Прокуратурата се заеме серизно с проблема, ще трябва да използва чл. 40 от Закона за политическите партии, а именно процедура по заличаване на енда определена, акцентира адв. Петров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!