София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Продадоха телефонната палата в София. Същата беше собственост на Васил Божков

Сградата в центъра на София бе продадена за 22 милиона лева

1 годинаБизнес 23

Телефонната палата в центъра на София вече има нов собственик. Тя бе продадена за 22 000 000 лева "ГПП Мениджмънт" ЕООД
тя беше собственик на Васил Божков но не можеше да се продаде заради четири наложени възбрани от държавата. Те са отпаднали под надзора и с одобрението на съда в производство по несъстоятелност и ликвидация на бившия собственик.
Новите собственици "ГПП Мениджмънт" съобщиха за медиите:
"Плановете на инвеститора предвиждат да се укрепи конструкцията, тъй като в момента не отговаря на съвременните земетръсни норми. Намеренията ни съгласно бъдещото предназначение на сградата предвиждат тя да се превърне в многофункционална сграда, като същевременно се запази историческото й излъчване".
За реален нов собственик на сградата се смята бизнесменът Георги Папазки, свързан с една от големите компании за онлайн залози - "Уинбет онлайн", съобщи "Медиапул"
Бившият хазартен бос Васил Божков възнамеряваше да превърне Телефонната палата в музей на своята голяма колекция от антики и картини.