София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Радев: Алабализмите не са мой прийом, а на други - както стана ясно от записите

Сега тези хора искат да обезглавят това ръководство, базирайки се на някакви посолства

8 сПолитика 1149 Антония Лазарова

Първи коментар на президента Румен Радев след разпространените от Радостин Василев записи от заседание на Национален съвет на „Продължаваме Промяната”. „Алабализмите не са мой прийом. Очевидно те са прийом на други, както стана ясно от записите”, категоричен бе държавният глава.

„Всеки, който има амбицията да прави дълбоки промени в службите, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, а на България. Ако искаш да реформираш службите, трябва най-малкото да познаваш законите за тези служби, защото и това не се познава”, добави той.

Радев посочи пример за това, че службите са сериозно реформирани и правят максимума за бюджета и ресурсите, с които разполагат. „Миналата година ръководството на ДАНС отиде в Щатите и получи наградата „Джордж Тенет” за изключителни заслуги и принос към националната сигурност на САЩ”, подчерта президентът.

 „Сега тези хора искат да обезглавят това ръководство, базирайки се на някакви посолства, допълни той.

Държавният глава поясни, че очаква политическите партии да преосмислят не само своите програми и коалиционни споразумения, а политическият морал.