София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Зарков: Борбата с корупцията по високите етажи трябва да е "приоритет на приоритетите"

По думите му не е било нужно да се отваря отново темата с Изборния кодекс

18 сПолитика 372 Николай Парашкевов

"Имаме едно последно препятствие и то е позицията на Нидерландия. Иначе за тези няколко месеца спечелихме покрепата на Европейската комисия на най-високо ниво и на Европейския парламент, на Чешкото председателство и практически на всички страни членки, освен Нидерландия", това заяви правосъдният министър Крум Зарков пред БНТ по въпроса с приемането на България в Шенген.

Според него борбата с корупцията по високите етажи на властта трябва да бъде "приоритет на приоритетите" поне по три причични - първата е, че рибата се вмирисва откъм главата, втората, че не можем да си позволим да се въртим на една и съща тема в кръг, трето, защото наистина мисля, че в българската действителност съществува нещо като стъклен похлупак. Затова смятам, че това трябва да бъде много сериозен приоритет, заяви правосъдният министър по отношение на борбата с корупцията.

По думите му не е било нужно да се отваря отново темата с Изборния кодекс.

Според него е "грешка", че БСП е инициирала промените в правилата за вот.