София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

33 души са пътували в запалилия се български автобус в Гърция

Всички са добре, пътниците са излезли от автобуса преди да се разрази пожара

11 сИнциденти 1434 Антония Лазарова

Тридесет и трима са били пътниците в българския автобус, който се запали днес в Гърция в района на с. Крушево, каза за БТА туроператорът, организирал екскурзията - Татяна Лазарова.

Всички са добре, пътниците са излезли от автобуса преди да се разрази пожара, допълни тя. 

По време на пътуването ни дадоха сигнал, че има пушек, слязохме от рейса и се отдалечихме, каза Татяна Лазарова.

Шофьорът на автобуса, както и други шофьори са се опитали да предотвратят пожара, допълни Лазарова и посочи, че самият пожар е настъпил впоследствие, когато всички пътници са били на значително разстояние от превозното средство.

Екскурзията е еднодневна и още днес всички пътуващи в автобуса, който се запали, ще се приберат. В момента сме в планински район и досега нямахме обхват, но направихме връзка с превозвача, на когото е автобуса и е изпратен друг, който да ни прибере, каза още Татяна Лазарова. 

„Не сме притеснени, притеснението идва от многото мислене, иначе не сме изживели такъв стрес, защото не сме видели самия пожар“, каза още Лазарова.