София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Адв. Анна Попова: Миню Стайков беше изнесен на ръце от болницата на затвора (ВИДЕО)

Защитникът на алкохолния магнат гост в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком"

2 годиниПолитика 8 Николай Парашкевов

"В хода на досъдебното производство срещу Миню Стайков искахме отвод на прокурор Ангел Кънев. Подали сме сигнал до главния прокурор, министърът на правосъдието и министърът на вътрешните работи. От него се вижда, че са извършени три сделки от прокурора Ангел Кънев, който е наблюдаващ прокурор на нашето дело", това заяви Анна Попова, адвокат на алкохолния бос Миню Стайков.

Според защитника на Стайков прокурор Кънев участва в схеми за закупуване на имоти и ниви на занижени цени от конкурентна на алкохолния магнат фирма.

По думите на Анна Попова на този етап прокуратурата мълчи по случая.

"След като има съмнения в почтеността на един прокурор и при дадени релевантни доказателства е нормално да се даде отвод", категорична беше тя.

"Част от фирмите, които водят до едни и същи собственици - са получатели на евросубсидии", допълни юристът.

"По много рязък начин прокурорът, който поддържаше обвинението спря да идва на изслушванията. Когато господин Стайков беше в ареста или в болницата, се явяваше определен прокурор, а при смяната на мярката той спря да се явява (Ангел Кънев б.р.). Излиза, че задачата е била съответният прокурор да държи максимално дълго време в ареста г-н Стайков", подчерта Анна Попова.

Извършени са множество проверки срещу негови приятели и близки партньори твърди още юристът.

"Господин Стайков бе изведен на ръце от болницата на затвора. Той бе в критично състояние и бе подкрепян от затворници, а след това бе поет от свои близки, които го качиха в автомобил. След това му беше дадена възможност да посети майка си за ден в Карнобат и там отново здравето му се влоши. Бяха открити завишени нива на токсични вещества в кръвта му, живак или други субстанции", заяви тя на въпроса на Сашо Диков вярно ли е, че срещу Миню Стайков е правен опит за отравяне с живак.

"Всяка молба за външно лечение беше предшествания от много молби и обструкции. Бе заявявано, че ако трябва да постъпи в болница това може да е в болница "Лозенец"", допълни Анна Попова.

"А стаята, която беше подготвена за него е била окабелена и с камери, за което той отказа да се лекува в тази болница", подчерта юристът.

"По това обвинение няма абсолютно нищо", заяви тя на въпрос какво се случва с първото дело срещу Миню Стайков за незаконна търговия с цигари.