София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Агенцията, издала сертификата на Пламен Георгиев, изключи телефоните си

Фирмата е получила обществена поръчка за 234 694лв.

Агенцията, издала сертификата на Пламен Георгиев, изключи телефоните си

Фирмата е получила обществена поръчка за 234 694лв.

9 месецаПолитика 4 Боряна РайчеваАгенцията, която е издала сертификата на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за владеене на испански език на ниво В1, е изключила всичките си служебни телефони.

Въпросният сертификат е издаден от езикова школа "Никанор", която е получила обществена поръчка, на 2 март 2017 г.

От Агенцията вече потвърдиха, че документът е издаден от тях.

Припомняме, че по-рано "Евроком" се свърза с преподавател по испански, дълго време живял в Испания, който откри десетки смислови, граматични и правописни грешки в сертификата. Остава само въпросът за компетентността на преподавателите в езиковия център.


През 2015 г. КПКОНПИ обявява обществена поръчка за езиково обучение на служителите си. От документацията по търга в сайта на Агенцията за обществените поръчки става ясно, че по всички обособени позиции са сключени договори с "Никанор" ООД.

Обученията са по английски език - присъствено и дистанционно, по италиански, френски, немски и испански език - дистанционно - поне това са изискванията при обявяването на обществената поръчка.

Общата сума за всички обучения, е 234 694 лв.

Припомняме, че по-рано "Евроком" се свърза с преподавател по испански, дълго време живял в Испания, който откри десетки смислови, граматични и правописни грешки.