София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Андрей Гюров: Не сме чели програмата на ГЕРБ, а видяхме до къде ни докара за 12 години

Депутатът беше категоричен, че от ПП няма да подкрепят мандат на ГЕРБ

15 сПолитика 372 Николай Парашкевов

"По един безобразен начин, не спазвайки правилата, бе отнето правото на българите за честен вот, но това не спира дотук. С този начин на правене на избори, познат от миналите години, това което се прави е да се отнема правото на българите какво управление очакват", това заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров пред bTV.

Фалшиви аргументи, липса на факти и диктат на мнозинството за една служебна победа - така той определи действията на ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС през последните седмици спрямо Изборния кодекс.

"Не се занимаваме с проблемите на българските граждани. Правят се промени там, където има нужда", добави депутатът, изтъквайки, че има много по-важни проблеми за решаване в държавата от промени в правилата за вот.

Той бе категоричен, че "Продължаваме промяната" няма да подкрепят мандат на ГЕРБ с кандидат за премиер Десислава Атанасова.

"Ясно сме заявили кои са политиките, които ще подкрепим", подчерта депутатът.

Не сме чели програмата на ГЕРБ, а видяхме до къде ни докара за 12 години, добави народният представител.