София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Антъни Блинкън: "Няма усещане за умора" за НАТО относно подкрепата за Украйна

Според него САЩ очакват допълнителното финансиране за Украйна на Джо Байдън да бъде одобрено от Конгреса идните седмици

2 месецаПолитика 18 Лазар Лазаров

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че "няма усещане за умора" сред съюзниците от НАТО по отношение на помощта за Украйна и добави, че САЩ очакват допълнителното финансиране за Украйна на президента Джо Байдън да бъде одобрено от американския Конгрес през идните седмици, предаде Ройтерс.

"Трябва и ще продължим да подкрепяме Украйна", каза още той след среща на НАТО за Украйна в Брюксел и добави, че всяка една страна членка на НАТО е изразила трайна подкрепа за Киев.

Блинкън каза още, че ще работи с израелците по време на посещението с в Израел през идните дни, за да види дали може срокът на прекратяването на огъня, което позволи да бъдат освободени заложници, отвлечени от "Хамас", да бъде удължен. Той каза, че продължаването на паузите би означавало, че ще бъдат освободени още заложници и че в Газа ще може да влязат още помощи. "Ясно е, че това е нещо, което искаме. Смятам, че то е и нещо, което Израел иска", добави Блинкън.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС