София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Архитектът на Столична община Здравко Здравков издаде заповед за премахване на монолитна сграда

Сградата е в местност „Авала“, яз. „Искър на територията на ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“
1 месецПолитика 5 Надежда Максимова

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде заповед за премахване на изградена монолитна сграда в местност „Авала“, яз. „Искър на територията на ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“. Съгласно направените констативни актове и проверки сградата,която е изградена през 2020 г. е незаконен строеж, направен без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж, съобщават от Столична община. Сградата е стоманобетона, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, гради и плочи, като като стените за тухлени зидове.

Теренът е предоставен за управление на „Югозападното държавно предприятие“ ДП- Териториално поделение Държавно ловно стопанство „Искър“. Строежът е извършен от „Био Майнинг“ АД, съгласно договор за съвместна дейност. Възраженията на ловното стопанство и фирмата строител не представляват доказателства на строежа и не са уважени.

Съгласно заповедта фирмата „Био майнинг“ АД трябва да премахне незаконния строеж в с. Долни Пасарел, местност „Авала“, яз. „Искър на територията на ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“. Срокът за доброволно премахване на сградата е 60 дни след влизане в сила на заповедта, като собственикът е длъжен да внесе в район „Панчарево“ на Столична община план за управление на отпадъците и план за безопасност и здраве. При неспазване на срока за доброволно изпълнение, незаконният строеж ще бъде премахнат принудително.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!