София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

АТАКА: Борисов, Каракачанов, Симеонов и Карадайъ приеха антибългарски закон за концесиите

Позиция до медиите
7 сПолитика 171 Мирослав Митков

Борисов, Каракачанов, Симеонов и Карадайъ приеха антибългарски закон за концесиите. Това пишат до медиите от АТАКА.

АТАКА са против този закон. "Президентът да наложи вето, ограбиха българите с милиарди от златото", пишат още те.

„Законът за концесиите е в топ 5 на най-противоконституционните, престъпни, лоши и грабителски закони от времето на прехода. Концесиите са колониален инструмент за ограбването на България“. Това заяви народният представител от ПП АТАКА Павел Шопов по внесените от Министерски съвет промени в Закона за концесиите.

Атакистът изнесе данни, че годишно от България се изнасят над 11 тона злато, а давността на концесиите вече е 50 години-един човешки живот. За сметка на това концесионната такса за българското злато е под 2%, възмути се Шопов, като даде за пример дори с държави в Африка , където таксата възлиза на 40%. Той припомни и концесията на Софийска вода, която е подписана при скандалните условия от 0% концесионна такса.

Националистът Павел Шопов призова и президента на Р.България Румен Радев да наложи вето върху този лобистки и престъпен закон като допълни, че когато АТАКА има мнозинство в парламента ще спре колониалното законодателство.

Процедурното предложение на Шопов антибългарското законодателство да бъде отложено беше отхвърлено от депутатите на ГЕРБ, НФСБ и ВМРО, а от ДПС се въздържаха", завършват те.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!