София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Атанас Мавродиев: Три месеца бях в затвора, защото отказах да дам земята си на ГЕРБ

Бившият общински съветник от Стамболийски разказва през какво е минал

3 годиниПолитика 47 Златина Петкова

„Три месеца бях в затвора, защото отказах да дам земята си на ГЕРБ“, това заяви в предаването „ЕвроДикоф“  бившият общински съветник от Стамболийски, занимаващ се със земеделие, Атанас Мавродиев.

Мавродиев обясни, че е бил заплашен, че ако не отстъпи своята земя, която е около 10 000 декара, няма да излезе на свобода.

„Аз обаче съм корав и казах, че ако трябва 20 години ще лежа в затвора, но няма да дам земята си. Затова ме осъдиха по най-бързия начин. Три мандата бях общински съветник. Държаха ме само, за да ме изкарат от общинския съвет“, разясни бизнесменът.

Мавродиев допълни, че по време на делото  съдиите не са му дали право на защита, на свидетели и не са пожелали да направят икономическа и техническа експертиза.

„От девет проверки, които са ми направили, осем казват, че земята е обработена. По-късно двама души от фонд „Земеделие“ отиват и казват, че земята не е обработена. Съответно аз съм подал декларация за субсидии и те казват, че аз съм злоупотребил с европейски средства“, каза още бившият общински съвветник.