София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

БАН: БЮДЖЕТ 2015 БЕЗ ПОЛИТИКИ ЗА ЗАЕТОСТ

Няма подобрения в социалната сфера до 2017г.
7 годиниПолитика 30 Боряна Райчева

Предвиденият бюджетен дефицит от три процента е основната положителна точка, залегнала в Бюджет 2015. Социални политики за повишаване на заетостта обаче липсват. Това е коментара на икономисти от БАН за проектобюджета за догодина.
Според БАН и тази година държавният бюджет е правен по досегашната схема. А основният проблем си остава събираемостта на приходите. Бюджет 2015 е оскъден откъм социални политики и реформи, насочени срещу безработицата. Така нивата на неработещо население ще останат непроменени от периода на криза. Тоест в Бюджет 2015 не залягат нови идеи за промяна в пазара на труда. Майчинските се замразяват, а средствата за социални грижи- намаляват. Няма да има подобрение в социалната сфера на базата на тези негативни тенденции, категорични са от БАН. Средствата, предвидени за общините, са недостатъчни за поддръжка на пътища и зимно почистване. А предвидената „децентрализация“ няма да се осъществи и през 2015 година.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!