София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Борел: ЕС се нуждае от диалог с Русия

Борел също призна, че лети до Москва "в трудна ситуация"
13 мЕвроком 187

Върховният представител на ЕС за външни работи, испанският дипломат Жосеп Борел призова европейските си колеги да не прекратяват диалога с Русия.

Според шефа на европейската дипломация, цитиран от ТАСС, Европейският съюз трябва да поддържа диалог с Руската федерация, "ако иска да се превърне в истински глобален играч и да повлияе на важни въпроси в сферата на сигурността".

Сред тях Борел посочи ситуацията в Близкия изток, включително Сирия, Украйна, Беларус и около Нагорни Карабах.

Това е целта на моето посещение в Москва“, подчерта той. В същото време испанецът отбеляза, че Брюксел трябва "твърдо да изрази исканията си" в преговорите с руската страна.

Жосеп Борел също призна, че лети до Москва "в трудна ситуация". Наскоро обаче той отбеляза в интервю за Ройтерс, че това посещение "е необходимо сега повече от всякога". По-рано на площад Смоленска беше казано, че Сергей Лавров ще обсъди с гост от Брюксел „целия спектър от проблеми и перспективи на отношенията“ между Русия и ЕС и всички теми от „взаимен интерес“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!