София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Борисов: Много идват по един път в годината да се снимат в храма на Шипка, а ние го ремонтираме

Старозагорският митрополит Киприян посрещна премиера в храм-паметник „Рождество Христово"

Много идват по един път в годината на 3 март и се снимат в храм-паметник „Рождество Христово“ в Шипка. Това каза премиерът и водач на листите на коалиция ГЕРБ - СДС в 25-ти МИР София град и в 16-ти МИР - Пловдив град Бойко Борисов по време на посещение в храм-паметник „Рождество Христово“ , става ясно от видео, излъчено в официалния профил на министър-председателя във „Фейсбук“.

Старозагорският митрополит Киприян посрещна премиера в храм-паметник „Рождество Христово". „Изказвам огромната си благодарност на вас, на МС, затова, че отпуснахте над 1,6 млн. лв., за да можем да възстановим камбанарията, която се рушеше“, допълни той. От името на Епархийския съвет на Старозагорската митрополия Борисов бе удостоен с благодарствен знак. „Бъдете жив и здрав, благословен, нека този знак да напомня за добрите ни взаимоотношения. Такъв премиер ни трябва - достоен, който да запазва, оценява и съхранява ролята и дейността на БПЦ“, каза още Киприян. Той отправи още една молба към премиера за зъболекарски и лекарски кабинет на територията на светата обител.


Премиерът благодари за връчения знак. „Както казахте много идват по един път в годината на 3 март, снимат се. Ние в момента и паметника „Шипка“ ремонтираме и този великолепен храм-паметник, който пази паметта на хилядите убити. Това е наше задължение. Виждам, че се прави на пълни обороти. Ако казал Господ ще направим и Южното крило“, каза Борисов и допълни, че са отпуснати средства за Жабленския манастир, за джамията в Раград. Борисов подчерта, че двете религии трябва да живеят в мир и разбирателство. „За нас вашите молби са заповед, защото идват отгоре“, допълни премиерът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!