София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БОРИСОВ СЪС ЗАКАНА: Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало

Той обясни, че в момента има съществуващ документ, по който се назначават представителите на изпълнителната власт

2 месецаПолитика 36

Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след вчерашния скандал заради отстраняването на директора на "Пирогов". 

Той обясни, че в момента има съществуващ документ, по който се назначават представителите на изпълнителната власт, и ГЕРБ действа според него.

 "В този въпросен случай, за директора на "Пирогов", пак повтарям всичко - как един съветник, от една друга партия, отиде и се държа непристойно, но изведнъж нарочиха този човек, който аз не познавах и съм се видял веднъж, в следствие което вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласен с тази смяна. Сиреч, тук, към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега", коментира Борисов.

Борисов заяви, че вчера в телефонен разговор финансовият министър Асен Василев е определил освобождаването на директора на "Пирогов" като "пълна глупост" и е заявил, че така не се прави. По думите му, той го е помолил да го изчака до 14:00 часа, защото трябва да бъдат решени важни въпроси за държавата, но в крайна сметка нищо не е последвало.

 "Мина 14:00 часа и нищо не се случи, а напротив. Чухме как премиерът Денков ни прати да си гледаме работата", каза Борисов.

Снимка: БГНЕС