София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Божков пред германско списание: Борисов е съборен, но хунтата продължава да действа

Тази хунта управлява България повече от десет години, обясни той
1 мVox Populi 2048

Електронното издание на авторитетното германско списание „Цицеро“ днес излезе с обширна публикация, посветена на Васил Божков. Неин автор е германският журналист Франк Щир. Отличният познавач на България е интервюирал Божков в Дубай.

"Олигарх и предприемач"

Щир представя събеседника си като „олигарх и предприемач“ и накратко описва кариерата му на бизнесмен, колекционер и собственик на футболен клуб. Авторът пише и за обвиненията срещу Божков, за бягство му в Дубай и за участието на новата му партия в българските избори.

В интервюто с германския журналист Васил Божков твърди, че изборите в България не са били честни, а неговата партия щяла да влезе в парламента на очертаващите се предсрочни избори. Той смята, че сега в България може да бъде сформирано „безпринципно правителство“ с оглед на усвояването на 60 милиарда европейски пари. Божков твърди, че Борисов фактически е съборен от власт, но в администрацията, в съдебната система, а и другаде продължавали да действат досегашните сенчести кукловоди, които Божков нарича "хунта". "Тази хунта управлява България повече от десет години. И вече е натрупала достатъчно власт, за да владее всички сфери. (...) За да настъпят промени, цялата тази хунта трябва да изчезне", казва Божков по-нататък в интервюто.

"Ограбиха държавата"

В разговора Васил Божков повтаря познатите си твърдения, че е забогатял не благодарение на политиците, а въпреки тях. И че не е давал подкуп, а е бил изнудван. По думите му, в момента бил подложен на преследване, защото държавата вече била ограбена и затова апетитите се насочвали към частния бизнес.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!