София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

БСП с шанс на изборите само с фигура като Мая Манолова

„От избора на гл. прокурор зависи кой ще е в надпреварата“

БСП с шанс на изборите само с фигура като Мая Манолова

„От избора на гл. прокурор зависи кой ще е в надпреварата“

11 месецаПолитика 19 Боряна Райчева


Има шанс дясната доминация в София да бъде отхвърлена на местните избори, ако се намери оптималната фигура, която да привлече недоволните от ГЕРБ.

Това каза политологът Борис Попиванов относно опцията омбудсманът Мая Манолова да се кандидатира за кмет на столицата.
Според него битката за София няма да е единствената интересна.

„Истината е, че в София се чувства голямо изхабяване на управлението на ГЕРБ. То не носи вдъхновение, а постоянни недоволства и несъгласия, но от това не следва, че непременно ще падне“, цитира го Радио Фокус.

Попииванов е на мнение, че се изисквало много работа и голяма концентрация, нужна е много точна преценка от страна на БСП: „За която още не знаем дали са способни да го направят“.

Политолгът коментира и започналата процедура за избор на главен прокурор на резултатите на местните избори.

Борис Попиванов не е сигурен до колко изборът на главен прокурор ще повлияе върху нагласите за мастния вот, но прокуратурата като цяло е важен фактор при отсяването на кандидати и при провеждането на самата кампания.

„Известно е, че мнозина от участващите в надпреварата, и на предишни избори е било така, сега вероятно и повече, има от какво да се притесняват и въздействието върху тях би могло да бъде упражнявано по всякакви начини, включително и чрез прокуратурата“, обобщи още налаизаторът.