София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

България и Русия подписаха протокол за сътрудничество в селското стопанство

Първото заседание на смесената комисия се проведе в Свети Влас

България и Русия подписаха протокол за сътрудничество в селското стопанство

Първото заседание на смесената комисия се проведе в Свети Влас

4 годиниПолитика 9 Боряна Райчева


Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Левин подписаха протокол от първото заседание на Българо-руската работна група за сътрудничество в областта на селското стопанство, което се проведе в Свети Влас.

По време на заседанието бяха обсъдени резултатите и перспективите за търговско-икономическото сътрудничество. Страните се договориха да развиват съвместна дейност с цел разширяване на деловите контакти между организациите, обединяващи производители на селскостопанска продукция.

В областта на животновъдството България и Русия ще си сътрудничат в развъждането на едър рогат добитък, както и в месодайното и млекодайното овцевъдството. Те ще осъществяват регулярен обмен на опит относно въпроси, свързани със съхраняването на генетически ресурси и съхраняване на биологичното разнообразие в животновъдството.

Сред останалите области, в които двете страни ще си сътрудничат, са винопроизводството, лозарството и рибностопанската дейност.

Второто заседание на Българо-руската работна група ще се проведе в Русия.