София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

България и Швейцария ще борят заедно престъпността

Двете страни подписаха споразумение за сътрудничество

България и Швейцария ще борят заедно престъпността

Двете страни подписаха споразумение за сътрудничество

2 годиниПолитика 2 Боряна Райчева


България и Швейцария подписаха споразумение за полицейско сътрудничество в борбата с престъпността. Целта е да се засили взаимодействието между двете страни  в усилията за превенция на заплахите за обществена сигурност и борба с всички форми  на престъпност и по-специално  чрез обмен на информация  на стратегическо и оперативно ниво, както и чрез поддържане на редовни контакти между компетентните органи.Всъщност, такова взаимодействие между двете държави вече е имало по редица въпроси и до този момент.
 
Удовлетворението си от подписване на споразумението изрази и вътрешният министър Валентин Радев, който припомни, че между двете държави е имало и меморандум от 2009-та година, а настоящият документ се явява втора стъпка в развитието на отношенията ни със Швейцария.
 
Радев подчерта още, че в разговорите със швейцарския му  е споделил и нашия  опит, свързан с многото ни задължения във връзка с Европредседателството.
 
В края на срещата вътрешният ни министър не пропусна да изкаже благодарности към Швейцария и за подкрепата, която тя винаги ни е оказвала по отношение на членството ни в Шенген.