София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Чехия: Руското отмъщение е „по-силно от очакваното“

„Това са повече дипломати, отколкото броят на разузнавачите, които бяха изгонени от нас“
17 сПолитика 684

Експулсирането на 20 служители на посолството на Чехия в отговор на изгонването на 18 руски служители в Прага е по-силна от очакваната реакция и правителството ще обмисли по-нататъшни стъпки. Изпълняващият длъжността министър на външните работи на Чехия Ян Хамачек заяви, че е поискал от колегите си външни министри на Европейския съюз "израз на солидарност" на видеоконференция в понеделник.

"Реакцията (от страна на Русия) е по-силна, отколкото очаквахме, това са повече дипломати, отколкото броят на разузнавачите, които бяха изгонени от нас", каза Хамачек на телевизионна пресконференция.

"Ще се срещна с премиера и ще обсъдя дали и кога ще е необходимо да се предприемат някои по-нататъшни стъпки от чешката страна“, допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!