София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Д-р Цветеслава Гълъбова: Поведението на Стойчо Стойчев беше просташко и социопатно

Психиатърът осъди остро размахването на пръст от страна на политолога
5 мПолитика 6674 Боян Марков

"Стойчо Стойчев само дето не получи адмирации за поведението си, което за мен е категорично неприемливо." Това заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова в ефира на "ЕвроДикоФ".

"Имам предвид позицията на ректора и на преподавателския състав на университета. Да, много хора от тях ме подкрепиха в лични съобщения.", допълни тя.

"Така или иначе университетът в лицето на неговия ректор и на цялото ръководство на Философския факултет, и на катедра Политология, не излязоха с публична позиция относно поведението на Стойчев, което за мен е необяснимо.", сподели още Гълъбова.

"Аз не бих си позволила да коментирам лекциите на проф. Мирчев, най-малкото защото не съм ги изгледала всичките. Всичко, което се вижда, може да е извадено от контекста, но ми прави впечатление разликата в отношението към хоноруван преподавател - проф. Мирчев и към един щатен преподавател - Стойчев. И разликата прави впечатление.", изрази своето възмущение Цветеслава Гълъбова.

Психиатърът сподели, че когато е имала скандал със Стойчо Стойчев, с нея са се свързали негови студенти, които са ѝ изпратили материали.

"Те се страхуват от него. Те се страхуват от това, което са видели в залата като негово поведение.", категорична бе Гълъбова.

"Това не намери абсолютно никакъв публичен отклик. Ръководството на университета не осъди публично поведението на Стойчев. Хайде, да не го отстранява от преподавателска дейност, но не осъди публично поведението на Стойчев, което беше изключително пошло и мерзко. Включително и това, че той се подигра с мен през личното ми име." изказа своето възмущение психиатърът.

"Ръководството на университета замълча, а сега при проф. Мирчев виждаме едни бурни реакции, едни бурни несъгласия, проверки, съвети, етична комисия, което за мен е необяснимо. Аз не мога да приема, че просташкото и социопатно поведение на Стойчев, може да бъде интерпретирано като свобода на словото.", завърши д-р Цветеслава Гълъбова.