София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Депутатите ще обсъждат комисия, която да "разследва" меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp

В дневния ред е и първото четене на изменения в Закона за генетично модифицирани организми
39 сПолитика 242 Николай Трифонов

Мнозинството първо отхвърли, но след прегласуване прие предложението на ГЕРБ-СДС Народното събрание да обсъди проект на решение за създаване на временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства, свързани с подписания от правителството меморандум за 1 млрд. долара с Gemcorp и IP3 corporation. Отхвърлено беше предложението точката да е втора за днес. От парламентарната група още миналата седмица обявиха, че ще внесат такова предложение, предаде БТА.

Парламентът ще обсъди на второ четене изменения в Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, според приетата от депутатите програма за работа. С тях се създава нормативна възможност Централното координационно звено да бъде организирано в администрацията на Министерския съвет, в Министерството на финансите или друго министерство.

В дневния ред е и първото четене на изменения в Закона за генетично модифицирани организми.

ПГ на "Възраждане" поиска като точка трета в програмата да влязат промени в Закона за енергетиката, което не беше прието от пленарната зала. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!