София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

ДИГИТАЛИЗАЦИЯ: НАП предлага вече над 160 електронни услуги

За по-малко от месец приходната агенция пусна шест нови услуги
2 мОбщество 310 Николай Парашкевов

"Повече от 160 електронни услуги вече са достъпни в обновения електронен портал на НАП", съобщават от агенцията.

За по-малко от месец приходната агенция пусна шест нови услуги, от които могат да се възползват потребителите с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Първата за 2022 г. нова услуга е за хазартните оператори.

От 4 януари те вече декларират изцяло онлайн основата, върху която се начислява държавна такса.

В началото на годината за облекчаване на данъкоплатците, регистрирани по специалните режими извън ЕС, в ЕС и за дистанционни продажби на стоки, внасяни от трети страни или територии, заработиха "Справка за плащания по данъчен период", "Справка за плащания по дата на плащането" и "Справка за плащания по държава на потребление".

От 10 януари хората вече могат да подават онлайн Искане за издаване на удостоверение относно приложимо законодателство в областта на социалната сигурност.

Услугата е достъпна с ПИК или КЕП в Портала за електронни услуги на приходната агенция.

Най-новата електронна услуга в Е-портала на НАП е "Приемане на искане за прихващане или възстановяване на надвнесени суми".

Чрез новата услуга хората могат онлайн да попълнят необходимите данни и да прилагат документи към искането.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!