София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Доц. Мангъров: Аз не съм виждал такова чудо, каква е тази мания да се набоцкат всички (ВИДЕО)

Човек не може да се разболее след поставянето на РНК ваксина, посочи той
46 мЕвроком 18878

Човек не може да се разболее след поставянето на РНК ваксина. Тя единствено кара човешкият организъм да произвежда спайк протеини, срещу които се произвеждат антитела. Това обясни инфекционистът и ръководител на клиниката за COVID-19 в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров в предаването „Училище за родители“ на Телевизия Евроком. Все още не се знае колко дълго се запазва имунитетът след поставянето на ваксина, уточни той.

„Аз не съм виждал такова чудо – от сутрин до вечер по всички екрани, медии, вестници да се говори – COVID, COVID, COVID, заразени, заболели, починали, оздравели, каква е тази мания да се набоцкат всички. Хора, които не могат да се разберат за нищо, това са страни като Германия, Франция, Испания, които винаги са имали спорове и противоречия, изведнъж си плюха в устата и всички се загрижиха извънредно много за възрастните и болните хора, за които не дават пет пари“, подчерта доц. Мангъров.

Върхът на епидемията беше в края на октомври, защото през лятото имаше естествено затихване на епидемичния процес, посочи доц. Мангъров.

„Този епидемичен процес ще се развива, докато вирусът не мине през по-голямата част от населението“, допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!