ДПС: ГЕРБ и БСП са се договорили за субсиидите

Владислав Горанов и Корнелия Нинова отрекоха

2 месецаПолитика 4

ДПС заподозря уговорка между ГЕРБ и БСП за размера на субсидиите. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той заяви, че има информация, че между Корнелия Нинова и премиерът и лидер на ГЕРБ има договорка 8 лева да стане партийната субсидия чрез промени в закона за републиканския бюджет.

„Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав в залата, за да мине предложението на БСП, което обслужва големите партии – ГЕРБ и БСП, и ощетява малките партии, които няма да могат да финансират дейността си”, заяви Мустафа Карадайъ. 

Министърът на финансите Владислав Горанов и лидерът на левицата Корнелия Нинова опровергаха тази информация.

„Позицията на ГЕРБ за размера на партийната субсидия от един лев остава непроменена. Не ми е известно да има такава договорка. Нека да мине гласуването, да видим дали тези подозрения на господин Карадайъ ще се материализират. Нашата позиция остава непроменена", обяви Горанов.

"Лъжа е информацията, че аз и премиерът сме се договаряли за субсидиите. ДПС искат да замаскират своето участие в управлението", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ДПС неведнъж е настоявала за дебат по темата, след като стана ясно, че формациите не могат да изхарчат цялата финансова помощ, която им дава държавата. За някои от тези партии обаче ситуацията е по-различна и при един лев субсидия те не могат да финансират дейността си. Затова формацията искаше частно финансиране.

ОЩЕ ОТ Политика

Ботевград в защита на кмета си

Стотици хора изразиха подкрепата си към Гавалюгов

13 чПолитика

В Ботевград водата намалява, интересите - не

Разширено интервю на кмета Иван Гавалюгов пред “Евроком”

15 чПолитика

Днес руските дипломати, обвинени в шпионаж, напускат България

Москва нарече експулсирането на двете лица открито недружелюбен ход

19 чПолитика