София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Джошуа - Пулев с публика през ноември?

Лондон продължава да е основната опция за мача
пропускане

Джошуа - Пулев с публика през ноември?

Лондон продължава да е основната опция за мача

19 чСпортни 423 Боян Марков


Мачът за титлата на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще се проведе през ноември. Информацията се появи в британските медии, като не е потвърдена официално.

Основен вариант за сблъсъка засега е O2 Arena в Лондон. С оглед на мерките за борба срещу пандемията от коронавирус, максималният брой зрители по трибуните не бива да надвишава 2000.

Двубоят беше първоначално насочен за 20 юни на новия стадион на Тотнъм Хотспър. По-късно бе обявено отлагане за 25 юли, което също няма да се състои поради ситуацията с COVID-19.

Очаква се окончателната дата да бъде определена до няколко дни от организаторите на събитието.

Ако мачът за титлата действително бъде насрочен за ноември, то това ще бъде едно от малкото събития във Великобритания, на което ще бъде допусната публика. Изключение ще направи друг боксов сблъсък. Това е двубоят между Дерек Чизора и Олександър Усик. Другото предвидено засега събитие, на което ще се допускат зрители е Световното първенство по снукър в Шефийлд, което също е отложено за ноември.

Българският претендент Кубрат Пулев тренира у нас към този момент, докато световният шампион Антъни Джошуа почива в испанския курорт Майорка.