София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Екшън в Пловдив: Пиян шофьор влачи охранител с колата си и се заби в стъклена фасада

Мъжът бил изгонен от нощно заведение

2 месецаКрими 65 Иванина Игнатова

Пиян посетител на нощен клуб се заби с автомобила си във фасадата на зала за събития, като едва не уби охранител, който се опитал да го свали от колата му. Екшън сцената се разиграла вчера сутринта в Пловдив.

Мъжът, който е на възраст 43 години, пристигнал в клуба с жена си. След като изпил голямо количество алкохол обаче,  започнал да се държи неадекватно.

Клиентът досаждал на непознато момиче на бара, като дори си позволил да я опипа. Ситуацията била на път да излезе от контрол, защото приятелят на момичето, ядосан, скочил да се разправя с него.

Жената на почерпения мъж  отишла при охраната и ги помолила да го изведат навън, за да не се стига до бой в заведението. Двама служители съпроводили пияния мъж до изхода и двамата със съпругата му си тръгнали.

В следващия момент обаче клиентът решил, че ще си тръгне с автомобила си, който бил оставен на паркинга. Качил се в колата, натиснал газта и минал с голяма скорост през целия паркинг, като точно пред входа на нощния клуб, от който бил изгонен, демонстративно набил спирачки.

Охранителят, който бил пред входа на заведението, отворил вратата на фолксвагена, за да извади пияния мъж навън, но той включил на задна и започнал да го влачи с вратата. Охранителят паднал на земята, претърколил се няколко пъти.

Колата спряла във витрината на залата, която се намира в съседство, като счупила панорамен прозорец. Късото разстояние спасило живота на охранителя, който рискувал да попадне под гумите на автомобила.

Намесили се и други мъже от охраната, които извадили пияния водач, за да не пострада още някой и повикали полиция. Взета му е проба за алкохол, която се оказала положителна. Дрегерът отчел над 1.2 промила. Според източници на TrafficNews пробата за наркотици също се оказала положителна.

Извършителят е задържан за срок от 72 часа в ареста на полицията, а случаят е докладван на Районна прокуратура, която му е повдигнала обвинение. Мъжът е дал кръвна проба за изследване за употреба на алкохол и наркотични вещества, като се изчакват резултатите, за да се направи преценка за евентуално повдигане и на други обвинения.

Според очевидци, бързата реакция на охраната е предотвратила по-тежко произшествие. „Ако този човек, който едва си стоеше на краката, бе тръгнал с колата из града, не се знае дали нямаше да убие някого. Той не беше на себе си, а в същото време беше изключително агресивен”, разказа момиче, което си тръгвало по същото време от заведението.

От Районна прокуратура съобщиха, че е образувано бързо производство срещу мъжа. Разпитани са свидетели, извършват се и действия по разследването.

Снимка: БГНЕС архив