София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

ЕС: Уроци по човешки права не приемаме от никого

Това заяви говорител на Европейската служба за външно действие
55 сПолитика 554 Боян Марков

"По въпроса с човешките права уроци не приемаме от никого". Това заяви говорител на Европейската служба за външно действие.

Изказването бе по повод пресконференцията на върховния представител на ЕС Жозеп Борел и руския външен министър Сергей Лавров в Москва, която се състоя в петък, на 5 февруари.

"С Москва е необходим разговор, прям и труден, защото Русия е съсед на ЕС. С руската страна сме в много сложни отношения", допълни още той.

"Навални не трябва да бъде затворен, ЕС продължава да настоява за незабавното и безусловното му освобождаване, както и за независимо разследване на опита за неговото убийство", продължи говорителят.

"Въпросът за съдбата на Навални ще бъде в дневния ред на следващото заседание на Съвета на ЕС по външни работи. Европейските външни министри ще преценят дали са необходими допълнителни действия, а през март се очаква стратегическо разискване в Европейския съвет за отношенията с Москва", завърши оповестителят.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!