София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ФАЛШИФИЦИРАН ПАСПОРТ: Двойният убиец от дискотека "Соло" е хванат с подправен документ на летището в Ташкент

Илиян Тодоров вече е в затвора в Пловдив

2 месецаКрими 3 Марияна Стойчева

Фалшифициран паспорт стои в основата на задържането и екстрадирането на двойния убиец от дискотека "Соло" - Илиян Тодоров. 

Тодоров е бил хванат с подправения документ на летището в Ташкент. Именно така се стига до вчерашния ден, когато Тодоров беше доведен у нас с полет от Мюнхен - 15 години след убийството, за което беше признат за виновен. Тодоров вече е в Пловдивския затвор, където се очаква да  остане доживот. 

След като Илиян Тодоров бил оправдан на първа инстанция в София, заминал за Северен Кипър. От негови показания, дадени пред съда в Узбекистан, става ясно че той там няколко години е живял и работил. 

До задържането му се стига, след като е хванат с фалшифициран паспорт на летището в Ташкент. Пред съда в Узбекистан казва, че случайно намерил паспорт на друг български гражданин и така сменил една от страниците му със своята. Вчера на борда на самолета Тодоров отказа коментар

Припомяме ви, че през 2013 г. Тодоров пусна видеообръщение до тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, в което твърдеше, че убиецът от „Соло” е друг и е на свобода.