София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ганев: Спекулира се, че редица държави ще приемат условията на "Газпром" да се плаща в рубли

Според депутата страната ни не бива да се връща към доставките от руския доставчик
26 сИкономика 510 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

"Газпром” са променили условията, по които природният газ да се плаща в рубли и затова се спекулира, че редица държави ще приемат условията им." Това коментира депутатът от „Демократична България” Георги Ганев в ефира на "НОВА". 

Очаква се днес България официално да попита Брюксел дали Германия и Италия ще отворят сметки в рубли, за да плащат на "Газпром" и дали това нарушава европейските санкции.

„Всички, които критикуват, пропускат един факт. След като България показа, че може да се справи без руския газ, руската страна промени пак условията. Условията, при които спряха газа за България и условията, които са в момента, са различни”, заяви депутатът.

Според него страната ни не бива да се връща към доставките от „Газпром”.

„Това е партньор, на който не може да се разчита за изпълнение на договори. „Газпром” се отнесе специално към България по изключително безпардонен начин”, смята Георги Ганев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!