София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Георги Свиленски: Много е лесно ДПС да говорят, че са против ГЕРБ, но 4 години ги подкрепяха

"Много е лесно да се говори, че сте против ГЕРБ, когато ГЕРБ вече са свалени от власт"
6 мПолитика 295 Мирослав Митков

Много е лесно ДПС да говорят, че са против ГЕРБ, но 4 години ги подкрепяха. Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски по дебата за проекта на решение за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка.

"Много е лесно да се говори, че сте против ГЕРБ, когато ГЕРБ вече са свалени от власт. 4 години ги подкрепяхте. 4 години вие казвахте, че не трябва да има предсрочни избори. 4 години преди всяка Нова година чувахме как България не е готова за ново управление. 4 години искахте обединение около нещо и казвахте, че ГЕРБ трябва да продължи да управлява. Сега, когато загубиха изборите, много лесно отидохте в другата част н азалата и на тях да им се даде възможност 4 години да управляват", каза още Свиленски.

Според него Йордан Цонев трябва да бъде коректен.

"Относно предложението - когато в петък го предложихме, дойдохте при нас ядосан и не говорихте за противоконституционно решение, а че ще се спре процеса в държавата. Тук е министъра на енергетиката, ще каже какво са свършили вчера. Аз не знам какво са свършили. Трябва да бъдем малко по-откровени от тази трибуна и наистина говоренето е едно, но трябва да се действа, а действието става с гласуване и натискане на бутоните", допълни още Свиленски.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!