София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

ГЕРБ : БСП използва трагедията в Своге за политически цели

Виновните за катастрофата ще бъдат наказани
пропускане

ГЕРБ : БСП използва трагедията в Своге за политически цели

Виновните за катастрофата ще бъдат наказани

2 годиниПолитика 12 Боряна Райчева


ГЕРБ отговори на БСП и заявиха, че опозицията използва трагедията в Своге за политически цели.

"Пресконференциите на БСП започнаха да приличат на нещо средно между жълт вестник и другарски съд. Ако Корнелия Нинова и Кирил Добрев маха наистина морал, трябваше да седнат до Бенчо Бенчев, Митьо Очите, Манол Генов. Ние нямаме техния морал. Ние сме политици. Спомнете си колко души от ГЕРБ поеха отговорност и напуснаха политиката. Кажете ми едно има от БСП, което е поело вина и е напуснало партията. Те сега дори не могат да накарат Бенчо Бенчев да си напусне. Същото важи и с катастрофата на бащата на президента. Днес очаквах да обяснят и за това. На всеки може да се случи такова нещо. Проблемът не е в това. Проблемът е, че сега изкарват виновен друг човек. Катастрофата се е крила 8-9 дни. Техният местен лидер е оказал натиск. Представете си, ако някой от ГЕРБ беше попаднал в подобна ситуация. Колко пресконференции щяха да дадат от БСП? Колко разследвания щеше да направи Елена Йончева? Това са фактите. От БСП обясняват кое е морал и кое не е, но не могат да си понесат кръста. Те са моралният стожер, но техният кръст ги е затиснал и те пищят отдолу. Корнелия Нинова не може да казва кой е виновен и кой не е. На някои хора трябва да им се забрани да говорят за корупция”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Искам да заявя категорично, че каквото е правила ГЕРБ досега, ще продължи да го прави. ГЕРБ винаги е носила своята отговорност. И сега виновният ще получи своето наказание. Независимо коя е фирмата, кой е надзорникът, кой е бил директор, кой е бил проектант. БСП едвам изтърпяха един ден на национален траур и започнаха с евтиното политическо говорене. Аз лично го подозирам, че те не искат истината да излезе наяве. Те можеше да изчакат няколко дена от куртоазия и да видят какво ще покажат всички проверки. Тези хора говорят за корупция. Те, които въведоха модела "Батко и Братко". Те говорят, че Бойко Борисов е виновен за смъртта на хората. Те не са сложили тухла върху тухла. Преди 10 години България беше едно блато. От София до Бургас се пътуваше по цял ден. Бойко Борисов е виновен само за това, че сега нещата не стоят така. БСП явно наистина само търсят евтен политически популизъм. Днешната им пресконференция беше отвратителна", заяви регионалният министър Николай Нанков.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова с въпрос : Защо на пресконференцията не е поканила Бенчо Бенчев, за да говори за корупцията в Бургас.