София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Горан Благоев: С днешното си решение СЕМ показа собствената си несъстоятелност

Той беше категоричен, че по отношение на конкурса "очевидно е имало някаква поръчка"
34 сОбщество 381 Николай Парашкевов

"Не мога да не кажа, че с днешното си решение СЕМ изключително много компрометира тази институция и всъщност показа несъстоятелността ѝ, невъзможността ѝ тя да намери консенсусната фигура", това заяви журналистът и водещ на предаването "Памет без давност" на телевизия "Евроком" след конкурса в СЕМ за нов генерален директор на Българска национална телевизия.

Припомняме, че след днешното гласуване регулаторът не успя да достигне до мнозинство от три гласа за някой от явилите си кандидати, което да му осигури поста за следващите три години.

С по две номинации останаха водещият на "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком" Сашо Диков и Венелин Петков.

Горан Благоев беше категоричен, че по отношение на конкурса в СЕМ "очевидно е имало някаква поръчка".

"Начинът, по който е измислена процедурата не дава възможност да се задават допълнителни въпроси в публичното пространство. Въпросите на хора, които са извън регламента - не могат да бъдат чути", подчерта Благоев.

По думите му Емил Кошлуков се е държал така сякаш мястото му е сигурно, тъй като е обявявал конкурси за производство на филми едва няколко месеца преди изтичането на мандата му, което според него друг генерален директор на обществената телевизия не е правил.

"Защо той ще определя вкусовете на следващия генерален директор...?", попита риторично журналистът.

"Големият проблем, който задава днешният провал в избор на генерален директор, е нуждата от спешни промени в Закона за радиото и телевизията по отношение на двете обществени медии и най-вече по начина, по който се избира техният генерален директор", продължи Благоев.

Според него тепърва ще има недоволство срещу днешното решение на СЕМ.  

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!