Начало Новини Предавания На живо

Горанов: Няма опасност за обезценяването на лева

Според финансовия министър валутата ни ще запази сегашния си курс до еврозоната

Горанов: Няма опасност за обезценяването на лева

Според финансовия министър валутата ни ще запази сегашния си курс до еврозоната

2 месецаПолитика 1178Златина Петкова


“Няма нужда да сменяте левовете с евро, ако не ви предстои пътуване в чужбина”, заяви в интервю за БНР финансовият министър Владислав Горанов, бързайки да успокои опасенията на редица българи,  дошли след приемането на промените в Закона за БНБ.

Горанов за пореден път потвърди, че левът ще запази настоящия си курс до присъединяването ни към еврозоната, като допълни, че няма никаква опасност от обезценяването му.

Финансовият министър обясни още е абсурдно да се твърди, че страната ни е сключвала тайни споразумения за влизането си в еврозоната. Той изтъкна и че тезата на проф. Стив Ханке, че България не трябва да въвежда еврото, е несъстоятелна, тъй като говорим за втората по значимост валута в света след долара.

Коментаторът идва, той като малко по-рано, отново в интервю пред Българското национално радио, т.нар “баща на валутния борд" Стив Ханке, заяви именно, че страната ни не следва да се присъединява към общата европейска валута и допусна, че е възможно да има тайни споразумения, които да ни наложат  дискриминационни условия.