София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

Граждани искат отнемане на шофьорската книжка на Тити Папазов

Протест е планиран пред сградата на КАТ

Граждани искат отнемане на шофьорската книжка на Тити Папазов

Протест е планиран пред сградата на КАТ

21 сОбщество 856 Боян Марков


Граждански протест е планиран на 8 септември, от 8 часа, пред сградата на КАТ. Причината е поредното видео, в което баскетболният треньор и ръководител на ПФК "Левски" Константин Папазов извършва нарушение със своя автомобил.

Призивът за протест е разпространен във Фейсбук, като стотици потребители са заявили присъствие, а хиляди имат интерес към събитието. 

Исканията на гражданите са да бъде отнета шофьорската книжка на Папазов. Това е вече трето документирано нарушение на баскетболния експерт. Протестиращите също така желаят и оставката на началника на КАТ София.

На 4 септември джипът на Тити Папазов бе заснет как прережда колона за ляв светофар на Румънското посолство, след което взима завоя на червен светофар. Нарушението се случва в близост до зала "Универсиада", където той тренира баскетболния "Левски" и на метри от Първо Районно полицейско управление.

Преди два месеца Папазов премина на червен светофар с висока скорост на бул. "Черни Връх". Той  заплати глоба и обеща, че ще бъде по-внимателен по отношение на спазването на правилата за движение.