София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Григор Сарийски: Малките и средните предприятия не могат да хранят икономиката

Коментар на икономиста
24 дниОбщество 26 Златина Петкова

“Малките и средните предприятия не могат да хранят икономиката”, заяви в предаването “Делници” икономистът от БАН Григор Сарийски.  Той беше категоричен, че в цял свят този тип предприятия са малко, а гръбнака на икономиката се държи от големите фирми.

Икономистът взе отношение и по темата за компенсирането на предприятията у нас, свързано с коронавируса. По думите му, това, което прави държавата е да гарантира на банките, че фирмите ще върнат кредитите си.

Сарийски уточни, че първите вноски по тези вземания ще трябва да започнат да се възатвонвята още след 12 месеца. Ако това не се случи и компаниите стигнат до фалити, парите щели да се възстановяват от данъкоплатците.
Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!