София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Идва ли краят на фейсбук звездите?

Социалната мрежа затяга мерките за сигурност

Идва ли краят на фейсбук звездите?

Социалната мрежа затяга мерките за сигурност

1 годинаЛюбопитно 6 Боряна Райчева


Идва ли краят на фейсбук звездите? Този въпрос доби актуалност, след като от най-голямата социална мрежа обявиха първата драстична промяна в политика си от 2004-та година насам?
 
Нововъведенията идват след поредица от дела, заведени от популярни личности заради злоупотреби, по думите им, с данните, изнесени в личните им профили.
 
Промените са фокусирани върху поверителна комуникация. Предвижда се създаване на инструмент, който ще добавя хора в групова обмяна на комуникация, спрямо интересите им. Дали това ще остави безразборните лайкове и споделяния в историята, предстои да видим, но със сигурност ще намали възможността за популяризиране на идеи и лица, твърдят  противниците на новите мерки.
 
Силно любопитство буди възможността за създаване на фейсбук връзка чрез т.нар. част "Фейсбук срещи". Платформата ще предлага "Тайна половинка". Чрез нея потребителите ще могат да избират между 9 души, които харесват, като само ако има съвпадения между двете страни, ще може дасе осъществява контакт. Идеята е взаимствана от популярната  в момента платформа "Тиндър".
 
Разработен е и метод за криптиране на съобщения, който според авторите му, ще гарантира, че само подателя и получателя на известието ще могат да видят съдържанието му и то ще бъде недостъпно дори за самия "Фейсбук".
 
Създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг нововъведенията ще доведат по-голяма сигурност на платформата.