София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Илон Мъск идва в България през април, запази маса в ресторант в Белоградчишко

Новината беше съобщена от заведение в село Стакевци

16 сОбщество 1266 Николай Парашкевов

Вчера световноизвестният милиардер Илон Мъск се впечатли от Белоградчишките скали, а днес вече планира пътуване в местността.
 
Както изглежда, той смята да посети България през май догодина.

Новината беше съобщена от ресторант, който се намира в белоградчишкото село Стакевци.
 
На "Фейсбук" страницата на ресторанта се появи загадъчно съобщение:

"Добра нощ, приятели! И незабравима! Изглежда, скоро в нашето скромно селце, ще посрещнем още важни гости! Стискайте палци! Каквото зависи от нас, за да впечатлим тези хора, ще го направим и ще дадем най-доброто от себе си, както винаги! Всичко останало е в ръцете на Община Белоградчик. Нямаме търпение да видим способна ли е тя да придаде на региона по-приветлив вид, за да посрещнем тези гости с високо вдигната глава, а не да се червим като домати", пишат от ресторанта.
 
"Имаме около 5 месеца, което смятаме, не са никак малко време, за да се асфалтира поне главната улица на нашето разбито село и да се подменят едни мижави 200 метра тръба! Скоро ще ви разкажем за този проблем, с който се борим от самото ни начало, и който не веднъж е поставял под съмнение решението ни да се върнем тук, у дома в България, и да развиваме този скъп за нас регион", допълват от заведението.
 
 
След това новината бе споделена и от Министъра на туризма Илин Димитров, който обяви, че ще покани основателя на "Tesla" и "SpaceX", скед като Мъск се изказа изключително ласкаво за снимка на Белоградчишките скали, която той сравни с кадър от видеоигра.