София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ива Митева: Никола Минчев знае за решетките за вратите на парламента от януари

Върху докладната има неговото "да", уточни тя

"Поисках да разбера каква е хронологията, тъй като човек толкова дълго в администрацията ми е ясна процедурата. Оказа се, че още януари е имало среща в кабинета на председателя с началника на НСО, на която е поставен въпросът с решетките, може би е провокирано от събитията тогава и протестите. Тогава той (Никола Минчев - б.р) е дал съгласие. Естествено че знае, и са се обединили в тази посока да се поставят евентуално решетки”. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева.

“След това е постъпило писмо от началника на НСО до главния секретар, той го е разпоредил за проучване на възможностите и за приемане на действия, има докладни записки. Накрая завършва април месец с една докладна до председателя на парламента за компенсирани разходи в бюджета. Там изрично пише, че една част от средствата са за три метални решетки за южния вход на НС. Върху докладната има неговото "да", това за администрацията означава, че има неговото разрешение".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!