Начало Новини Предавания На живо

Иван Гешев: Прокуратурата се включва в кампанията за апарат за плазмафереза

Устройството ще помогне в борбата с COVID-19
8 мЕвроком 305

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата излязоха с обръщение към магистратите и съдебните служители, с което ги подкрепят в кампанията за спешно набиране на средства за закупуването на апарат за плазмофереза.

Ето текста на обръщението:

Уважаеми прокурори, следователи и съдебни служители, колеги и приятели,

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България, изразяват подкрепа за благородната инициатива на Асоциация на прокурорите в България и Камара на следователите за организиране на спешна дарителска кампания за закупуване на апарат за плазмофереза. Със закупуването на устройството ще бъде подпомогнато дарението на плазма, нужна за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаваща инфекция от COVID-19.

Още в началото на пандемията, много прокурори, следователи и съдебни служители, се включиха в благотворителите кампании по кръводаряване и събирането на парични средства, с които бяха подпомогнати медици и лечебни заведения, ангажирани с лечението на коронавируса. С увеличаването на заболелите, наш дълг е отново да подкрепим нуждаещите се. Този път можем да го направим като дарим средства за да се подпомогне навременното животоспасяващо преливане на рековалесцентна плазма, особено когато расте и броя на желаещите да дарят съдържаща антитела плазма.

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на ПРБ също ще се включат в спешното набиране на необходимите средства за закупуването на апарат за плазмофереза и неговото дарение на болница в нуждаещ се регион.

Използваме случая, да благодарим и за бързата реакция на магистратите, преболедували COVID-19, които вече откликнаха на призива за дарение на рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.