София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Иван Иванов: Акцията срещу шпионите беше един неуспешен опит за политическа реализация

"С такива акции управляващите няма да измият очи пред САЩ за случващото се у нас"
41 сКрими 1029

„Акции, свързани с Национална сигурност, би трябвало да имат минимална публичност. Нито едно чуждо вмешателство в територията на страната за изваждане на класифицирана информация не трябва да се допуска и трябва да се преследва с цялата строгост на закона, но това, което аз видях – беше един неуспешен опит за политическа реализация. Това беше направено сега, в хода на кампанията. Преди три седмици двама американски сенатори излязоха с изявление, че България е една от най-корумпираните държави.“. Това заяви депутатът Иван Иванов пред NovaNews по повод шпионския скандал от последните дни. По думите му с такива акции управляващите няма да измият очи пред САЩ за случващото се у нас.

Запитан за нуждата от съдебната реформа, социалистът заяви: „Нашите критики са по отношение на летигимността при избора на главния прокурор. Начинът на предлагане, тези, които могат да предлагат, начинът на избиране – това са моменти, в които трябва да се направят промени. Контрол върху актовете на главния прокурор, отчетност - това искат българските граждани и това е дневният ред, зададен от тях през лятото.“ 

На въпрос за позицията на БСП по повод Северна Македония, Иванов изтъкна, че БСП подкрепя европейската интеграция на Македония, но това не трябва да ства за сметка на националните ни интереси и културното ни наследство. Според него езикът на омразата в съседката ни трябва да спре.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!