София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Изключеният от „Възраждане“ Николай Дренчев остава в парламента като независим депутат

По думите на Дренчев Русчев и Арангелов също ще останат като независими депутати

1 мПолитика 256 Кристияна Стефанова

Народният представител Николай Дренчев остава в парламента като независими депутат. Това обяви той в Ловеч. Дренчев, заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на „Възраждане“ миналия петък. 

По думите на Дренчев Русчев и Арангелов също ще останат като независими депутати в парламента. 

„Решението ми да остана в парламента беше повлияно най-вече от огромната подкрепа, която получих от много хора - от кметове на общини в областта, от кабинетите на министри, с които сме работили по неща във връзка с областта, от много членове на „Възраждане“, симпатизанти на партията и от хора, които не са харесвали „Възраждане“, каза депутатът. 

„Имам възможности да довърша това, което започнах за региона, защото аз правех много неща за областта, а истински големите и хубавите работи се случват само, когато се работят без политическо противопоставяне. Има неща, които са експертни, които са технократски, които са въпрос на балансиране между интереси, но не е от политически интереси, а именно от интересите на обществото“, добави депутатът. Той каза още, че е отдаден на каузата „Възраждане“, на идеите, на идеалите, на това, което е прокламирано.