София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Израелска медия: Зеленски е ограничен човек и говори абсурдни неща

Медията цитира искането, отправено към ЕС, да замести Украйна с Великобритания

Израелска медия: Зеленски е ограничен човек и говори абсурдни неща

Медията цитира искането, отправено към ЕС, да замести Украйна с Великобритания

4 месецаПолитика 30 Боряна Райчева


На Международния икономически форум в Давос, Швейцария, украинският президент Володимир Зеленски говори пред празна стая и каза абсурдни неща, съобщава израелският  7 Kanal.
По време на реч на президента на Украйна публиката се състоеше само от няколко десетки души. По това време например премиерът на Пакистан Имран Хан, който говори преди Зеленски, събра пълна зала.
„Световните лидери изглежда са разбрали, че Зеленски не представлява никого като политик и е изключително ограничен човек. В речта на Зеленски в самия Давос имаше много абсурдни неща “, се казва в материала.
Израелската медия цитира като пример искането на Зеленски, отправено към Европейския съюз, да замести Украйна с Великобритания. 
Украинският президент извърши още едно подобно действие, когато се опита да изнудва Израел, като поиска да му бъде дадена думата на събития тав памет на Холокоста, в противен случай лидерът заплаши, че изобщо няма да посети мероприятията. 
Зеленски не получи правото да говори и поканата като говорител не беше изпратена. След това обаче украинският лидер заяви, че въпреки това ще лети за Израел.
В допълнение, медиите посочват, че Зеленски е помолил Москва да уговори среща с руския президент Владимир Путин в Израел, на което руската страна отговори, че е възможно да се срещнат по път - за кратък мимолетен разговор.