София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

ИЗВЪНРЕДНО: Костадин Ангелов с първа реакция след сигнала за незаконно ваксиниране

Сигналът беше подаден от "Републиканци за България"
48 сПолитика 9664 Боряна Райчева

След сигнал, подаден от ПП "Републиканци за България" здравният министър публикува коментар във фейсбук, според който е започнала проверка за истинността на твърденията. В социалната мрежа министърът посочва, че до 24 часа ще стане ясно дали има действителни нарушения и ако това е така, ще бъде наложена санкция на нарушителите. Ето какво посочи още Ангелов: 
 
Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, разпоредих незабавна проверка. Тя започна още днес. Целта ѝ е да установи всички факти около ваксинирането в региона. Проверката ще приключи до 24 часа.
Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.
Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксинирине на българските граждани.
В този смисъл, всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел, са не само неморални, а в определени случаи и незаконни.