София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

ИЗВЪНРЕДНО: МВР задържа общински съветник от ДПС по обвинение, че купувал гласове

Камен Ангелов е разпитан пред съдия, а Алтънай Халил е задържан за срок от 24 часа

3 мКрими 3233

На 28.09.2022 г в РУ-Кърджали с разпит на свидетел е започнато досъдебно производство за това, че на 27.09.2022 г. около 14.30 ч. Алтънай Халил /общински съветник от ДПС/ е предложил на Камен Ангелов от Кърджали по 50 лв на човек от семейството и близките му /около 30 човека/, за да гласуват в полза на ДПС на предстоящите избори за парламент.

Камен Ангелов е разпитан пред съдия, а Алтънай Халил е задържан за срок от 24 часа.

От ДПС отговориха със следната позиция: 

„Пореден опит за омаскаряване и очерняне на политически активисти, и то четири дни преди парламентарните избори!

С всички сили продължаваме да се борим срещу произвола и полицейщината, които някои хора си въобразяват, че може да упражняват безпочвено и безнаказано.

Свидетели сме на евтин политически сценарий с мотиви на полицейщина, целящ да подготви аудиторията за поредната доза милиционерска агитация!

Остро се противопоставяме на всеки опит за омаскаряване на честни хора с цел политически дивиденти преди изборите!“.

Утре в 9.00 ч. Общинският съвет на ДПС в Кърджали ще внесе жалба срещу неправомерното задържане на общинския съветник Алтънай Халил, каза още Хасан Азис. Областният съвет на ДПС и кандидатите за народни представители щели да оповестят своята позиция за случващото се в утрешния ден.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!