София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ИЗВЪНРЕДНО: След 4 часа преговори между Петков и превозвачите: Ще има ли протест?

Браншът бяха организирали протест на 18 май
6 мПолитика 1176 Ивана Иванова

Прекарахме три часа в конструктивен диалог. Този диалог беше с идеята да вземем решения и да не се конфронтираме. Ако искаме България да просперира, диалогът трябва да бъде спазван от всички страни. Още тази седмица министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов каза, че ще направи работна група, за да се обсъдят желанията на транспортния бранш.

"Премахваме акциза на природния газ, втечнения газ и метана. Вдигането на ДДС прага е 100 000 и ставката ще бъде 9%. Влязохме в директен разговор във връзка с биодобавката. За биодобавката ще бъдат предложени по-ниски цени", каза Петков и добави, че е обещал да говори пред Европейския съвет да попита за намаляването на акциза на горивата.

"Кирил Петков ни поднесе извиненията си, ние също се извинихме, ако сме нарушили някакви норми. Продължаваме диалога, но протест утре ще има", каза Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Милтенова обяви, че протестът няма да бъде допуснат в центъра на София.

Видео: БНТ

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!