София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ЖЕРТВА НА БИРС В ГЕРМАНИЯ

65 ГОДИШЕН МЪЖ СЕ Е ЗАРАЗИЛ С КОРОНАВИРУС
6 годиниЗдраве 27 Боряна Райчева

65 годишен мъж е починал от Близкоизточен респираторен синдром (БИРС) в Германия. Това беше съобщено от компанията „Нилс-Стенсен-Клиникен“, която управлява голям брой болници в Германия, цитирана от ТАСС.

Мъжът се е заразил с коронавирус, причинителят на който е БИРС. Смъртта му е настъпила на 6 юни в следствие на усложнения, причинени от вируса. Починалият се е лекувал в болница в община Остеркапелн, провинция Долна Саксония. Той се е заразил още през февруари по време на пътуване в Абу Даби.
Припомняме, че по данни на Световната здравна организация (СЗО) за вируса на БИРС няма лечение или ваксина, а нивото на смъртност достига 35%. Най-засегнатите страни от заразата са Южна Корея и Саудитска Арабия.
Южнокорейското правителство е отпуснало 45,2 милиона долара за борбата с разпространението на смъртоносния вирус. Жертвите в страната са 19, а общо диагностицираните са 154 души.
От 2012 година насам в Саудитска Арабия са се заразили 950 души, 412 от тях вече са починали.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!