София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Камен Алипиев вече отговаря на изискванията на БНТ

Спортният журналист е взел държавен изпит в НСА

Камен Алипиев вече отговаря на изискванията на БНТ

Спортният журналист е взел държавен изпит в НСА

7 месецаОбщество 18 Боряна Райчева


Камен Алипиев се е явил на държавен изпит в НСА, който е взел с отличен, така той отговаря на изискванията в новите стандарти на БНТ, сред които е диплома за висше образование.

Припомняме, че трудовият договор на дългогодишния журналист и заместник-шеф на спортната редакция в БНТ Камен Алипиев бе прекратен от медията на 10 септември, докато е бил в болничен. Причината беше, че Кедъра не се вписва в новите стандарти на обществената телевизия, сред които е диплома за висше образование.

Алипиев е завършил семестриално спортната академия, но към онзи момент не е взел държавния си изпит. Това ниво на образование вече е задължително за длъжността, след преструктурирането на дирекция "Информация" и обособяването на дирекция "Спорт". За това Алипиев разбира в началото на месец август. Впоследствие излиза в дълги болнични заради здравословни проблеми.

Директорът на дирекция "Спорт" в БНТ Сашо Йовков каза, че е разбрал за случая от Камен Алипиев и по думите му той е разбрал също, че Алипиев вече е с висше образование.

“Предвидил съм да си говоря с него. Той може отново да бъде назначен. Въпросът е като седнем да си говорим при какви условия би искал да се върне”, заяви Йовков.

До този момент обаче никой не се е обадил на Камен Алипиев с предложение да се върне в обществената телевизия.