София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каракачанов и Банов обсъждат честването на рождението на Георги Стойков Раковски

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на културата Боил Банов ще вземат участие
14 мЕвроком 124

Министърът на отбраната и министърът на културата ще дадат пресконференция за честването на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски, съобщиха от ведомството на Красимир Каракачанов.

Военната академия, която носи името на Георги Стойков Раковски, ще бъде домакин на съвместна пресконференция на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на културата Боил Банов на 11 януари от 11.00 ч. по повод националните чествания на 200 години от рождението на големия български будител, възрожденец и революционер.

Водещ на пресконференцията ще бъде началникът на Военната академия и председател на Инициативния комитет за национално отбелязване на годишнината от рождението на Георги Раковски генерал-майор д-р Груди Ангелов.

В пресконференцията чрез видеоконферентна връзка ще се включат и представители на местната власт, членове на Инициативния комитет, които ще презентират предстоящите събития и дейности, посветени на живота и делото на Раковски, в градовете София, Велико Търново, Пловдив, Сливен, Карлово, Котел, Панагюрище и Раковски.